THROW-BACK SEJARAH KURTA BUMSNBUMS

 

Sejarah Bumsnbums menghasilkan kurta kanak-kanak bermula pada tahun 2017

 

2017 Isaac Shirt

Masa ni, keluar sedondon mak, anak girl dan anak boy. Ini adalah produk pertama yang bumsnbums hasilkan. Pada masa itu hanya berbekalkan "NAK" sahaja tanpa ada pengalaman dan ilmu.

Ini adalah perkongsian Pn Mimie (founder Bumsnbums)

 

tahun tu, ada Inara Blouse untuk ibu dan anak, dan Isaac Shirt untuk anak.

model : 

1.

2. Adam Mika

3. Qassia (little_imans)

model adik rayyan berusia 2 tahun pada ketika ini

Adam mika pernah menggayakan Isaac Shirt ini dalam rancangan meletup pada tahun 2019. (muat lagi tu)

 

2018 - Bumsnbums tak buat kurta.

 

2019 - Kurta Ibrahim & Kurta Walid

Kurta Ibrahim dihasilkan untuk Aidil Fitri 2019, Kurta ibrahim pada waktu ini hanya ada saiz kids sahaja, dan menggunakan poket superhero.

jom cuci mata,

COMEL TAK MASA MEREKA KECIL-KECIL?

.

.

Kurta Walid dihasilkan pada tahun 2019, dan kurta edisi pertama ada anak dan ayah, Kurta ini dihasilkan untuk Aidil Adha 2019.

Ni antara posting menjual daripada salah seorang dropship Bumsnbums pada ketika itu.

Kurta Walid adalah antara percubaan team bumsnbums menggunakan material jaquard stripe, kain adalah nipis dan ringan, tetapi tahan lasak.

Jom cuci mata

kacak tak model bumsnbums menggayakan kurta walid ni? 

Model:

1. Jesh Thiam

2. Rayyan (little_imans)

3. Ibrahim

4. Yusoff

p/s: Kurta Walid mendapat sambutan yang menggalakkan

2020 Kurta Ibrahim V2020 + kurta quds & zahir

Kurta Ibrahim di"remake" untuk Aidil Fitri 2020, dan dihasilkan set ayah dan anak. Ini adalah model terakhir yang menggunakan poket bertema superhero. 

Jom cuci mata,

Model:

1. Jesh Thiam

2. Rayyan (little_imans)

3. Karleliasfrisk

 

INFO : kurta ibrahim v2020 adalah design terakhir menggunakan poket bercorak superhero, ditamatkan atas faktor hak cipta, (dah settle ye), insyallah jika ada rezeki akan datang kami ada ber"collab" dengan superhero Malaysia pula. 

.

.

KURTA QUDS & ZAHIR

Kurta quds & zahir (macam kembar la) adalah projek Aidil Adha 2020, ini adalah design pertama yang menggunakan corak sulam. Perbezaan Kurta Quds dan Zahir adalah pada poket dan lengan.

Kurta Quds bercorak sulam penuh pada poket. Kain sulam ye, bukan printed corak sulam....

Kurta Zahir sulam pada hujung poket dan hujang lengan.

Alhamdulillah, walaupun pkp dan negara kali pertama berhadapan dengan covid, tetapi kurta Quds dan Zahir mendapat sambutan yang menggalakkan.

 

2021 kurta quds 2.0 + qurta quds adha

Kurta Quds 2.0, memang mengganas, hq terpaksa restok, dan reproduce untuk meet demand, dan kurta quds ni sesuai digayakan dengan Ramlee pants bumsnbums.

 Model:

1. Eden lian

2. Rayyan (little_imans)

 

AKAN DATANG - RAYA HAJI 2021


QUDS-COLLECTION-02.jpg

QUDS-COLLECTION-05.jpg

QUDS-COLLECTION-03.jpg

QUDS-COLLECTION-04.jpg

JOIN TELEGRAM VVIP CUSTOMER BUMSNBUMS UNTUK MENDAPATKAN UPDATE TERUS KE PHONE ANDA KLIK SINI