KENAPA KANAK-KANAK SUKA DINOSAUR?

Ibu dan bapa yang ada anak lelaki dalam lingkungan 3 hingga 7 tahun pasti secara automatik tahu yang kanak-kanak suka dinosaur.

 

Ada kanak-kanak yang kenal tyranasaurus rex lebih awal berbanding mengenali sepupu sepapat di kampung.

 

Pada usia ini, kanak-kanak masih baru dan dalam fasa untuk mengenali dengan lebih mengenai ciri-ciri haiwan liar, termasuklah singa, harimau, gajah dan lain-lain. 

 

Ciri-ciri inklusif yang ada pada haiwan liar dan ganas ini menyebabkan kanak-kanak jatuh hati dan suka kepada dinosur. Tidak seperti kita yang lebih mudah melting tatkala menonton drama korea.

 

1. DINOSAUR ADALAH BESAR, GANAS, MENAKUTKAN - DAN TELAH PUPUS.

 

Dinosaur telah pupus, ye, pupus. Menjadikan dinosaur ni mustahil untuk dilihat hatta di zoo sekali pun. Jadi dinasour ni "rare".

Dinosaur besar dan ganas, kuat dan tangkas. Kanak-kanak mempunyai imaginasi yang kuat dan jelas. Kanak-kanak membayangkan bahawa mereka adalah besar, kuat, tangkas dan berkuasa seperti dinosaur.

 

2. DINOSAUR TAMPAK BERKUASA DAN BOLEH BUAT APA YANG MEREKA SUKA.

 

Di dalam minda kanak-kanak, dinosaur adalah satu persona yang berkuasa dan akan dapat apa sahaja yang mereka mahukan, tiada apa yang boleh menghalang mereka. Jika ada rintangan sekalipun, mereka pasti boleh kalahkan dengan mudah.

 

 

3. DINOSAUR MENINGGALKAN RANGKA TULANG YANG "NAMPAK" COOL.

 

Macam tak logik kan, tulang pun "cool" ke? its ok.

Itu adalah bagaimana kanak-kanak lelaki "perceive" dan "evaluate" maklumat yang mereka perolehi.

 

Mungkin di mata kanak-kanak perempuan, rangka tukang diansour menakutkan dan menggelikan. Terapi di mata kanak-kanak lelaki, rangka tulang dinosaur adalah sangat ohsem!

 

 

4. BAJU TSHIRT BERCORAK DINOSAUR NAMPAK KACAK JIKA DI PAKAI.

 

ok, point last ni sebenarnya tak berapa nak fakta sangat. sekadar selingan gurauan berulamkan iklan.

 

admin kongsikan beberapa corak terbaru tshirt dengan tema dinosaur.

 

 

untuk lebih banyak tshirt bercorakkan dinasour, ibu-ibu boleh klik sini.